ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

https://www.facebook.com/NuTodorGVlajkov

На 29.09.2023г.   в НУ“Тодор Г. Влайков“ – гр. Пирдоп  се проведе  „Европейски ден на спорта в училище“- като част от кампанията NowWeMove и „Европейска седмица на спорта #BeActive“, които са  официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта .

 

„Европейският ден на спорта в училище“  в НУ „ Тодор Г. Влайков“ е посветен на  насърчаването на физическата активност сред учениците,  носи и допълнително послание – да възпитава отговорно поведение у подрастващите към околната среда. Чрез езика на спорта децата да развиват важни навици за опазване на околната среда.

Спортната инициатива премина под мотото “Бързи, смели, сръчни“. Стартът беше даден в 14:00 часа. Участваха всички ученици от училището.   За състезанията  бяха използвани  активните пространства на училищния двор – мултифункционалното спортно игрище, баскетболното игрище, футболното игрище и лекоатлетическата писта.

Игрите бяха атрактивни, интересни, за точност и концентрация, за бързина и ловкост, насочени към правилно  разпределение  на  различните отпадъци.

В организираните щафетни игри учениците  показаха много ентусиазъм, дисциплина и спортен дух. Желанието за победа направи двубоите силни и резултатни, имаше много нескрити емоции.

Поздравления за  всички участници  и подкрепящата ги публика!

Включвайки се в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“,  искаме да покажем колко е важно развитието на двигателната култура на децата. Заедно – учители и родители, трябва да полагаме усилия за осигуряване на необходимата им физическа активност.

 

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *